Implementacija samoučećeg neizrazitog algoritma upravljanja silom dodira za troosni kartezijski robot : diplomski rad - Burčul, Domagoj (D. Burčul, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom je radu ostvareno hibridno upravljanje pozicijom i silom Z-osi kartezijskog robota. Izvršene su sklopovske i programske promjene potrebne za implementaciju na robotskom sustavu Schneider Electric MAX R3. Komunikacija robota i senzora je promijenjena i ubrzana. Računski i programski izveden je i implementiran neizraziti samoučeći regulator po referentnom modelu i funkcijama osjetljivosti korišten za upravljanje silom.