Gusta stereoskopska rekonstrukcija poluglobalnim podudaranjem : završni rad - Bunjevac, Nikola (N. Bunjevac, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad razmatra metode guste stereoskopske rekonstrukcije na standardnim skupovima slika. Cilj takvih metoda je odrediti oblak točaka koji najbolje odgovara prostoru projiciranom na slici. Poseban naglasak je na metodama koje favoriziraju glatku rekonstrukciju. Kao glavni algoritam uvedeno je poluglobalno podudaranje koje se temelji na pretpostavci da radimo uglavnom s glatkim površinama. Zato algoritam kažnjava svaki prekid u dubini slike. Kao ulaze prima cijene izračunate u metodama lokalne korespondencije. Algoritmi su evaluirani na standardnim skupovima slika Middlebury i KITTI. Rezultati i usporedbe metoda su prikazani grafički i komentarima.