Raspodijeljeni mehanizam za pružanje složenih usluga u senzorskoj mreži : diplomski rad - Buničić, Antonio (A. Buničić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj diplomski rad bavi se različitim aspektima problema raspodijeljenog pružanja složene usluge u senzorskoj mreži. Rad je podijeljen u nekoliko dijelova. Uvodno poglavlje definira temu rada i daje kratak pregled njegove strukture. Prvo poglavlje sadrži analizu i opis problema i njegovog konteksta. Drugo poglavlje bavi se razmatranim konceptima i rješenjima za svaki od elemenata problema. Sljedeće poglavlje sadrži opise predloženog mehanizma, njegove implementacije i procesa testiranja. U zadnjem su poglavlju doneseni zaključci o radu. Rezultat rada je predloženi mehanizam koji rasterećuje poslužitelja i posao obrade zahtjeva propagira u niže slojeve u sustavu IoT-a, gdje se pronalazi kombinacija senzora iz mreže koja najbolje zadovoljava korisnički zahtjev.