Izrada CAN komunikacijskog rješenja za sustav upravljanja SCARA robotom Kiwi : završni rad - Brezović, Karlo (K. Brezović, 2017)
Sažetak na hrvatskom: SCARA robotu Kiwi dodali smo RIOX karticu čiji je zadatak primanje signala s graničnika i prosljeđivanje te informacije putem CAN sabirnice na motor kako bi se rotacijski zglob zaustavio u slučaju da napusti predviđeno radno područje. Također je dodana i funkcija „homeing“ koja uzrokuje da se robot počinje gibati u jednom smjeru dok ne naiđe na graničnik, nakon čega se zaustavlja, pamti trenutni položaj enkodera te se vrača na početni položaj.