Interakcija gestama u virtualnoj sceni pomoću uređaja Leap Motion : završni rad - Coumbassa, Stella (S. Coumbassa, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu obrađena je interakcija gestama u virtualnoj sceni pomoću uređaja Leap Motion. Rad započinje upoznavanjem čitatelja s uređajem Leap Motion, njegovim funkcionalnostima i nedostacima. Nadalje, u radu se opisuje pojam geste te daje uvid u znakovni jezik kao način komunikacije koji koristi geste. Također, rad objašnjava i upotrebu gesti u sklopu Leap Motion uređaja. Naposljetku, opisuje se aplikacija čiji je cilj demonstrirati postupak raspoznavanja gesti, te se čitatelju daje uvid i u način ostvarenja navedenog postupka. Konačno, opisuju se i problemi koji nastaju pri radu aplikacije i raspoznavanju gesti, kao što su razlikovanje sličnih gesti i raspoznavanje u slučaju zaklonjenih dijelova ruku.