Laboratorijski model sustava upravljanja asinkronog stroja : završni rad - Bunčić, Vedran (V. Bunčić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Zadatak ovog rada je upravljanje laboratorijskim modelom pogona s asinkronim strojem uporabom programibilnog logičkog kontrolera Siemens Simatic S7-1200 i pretvarača napona i frekvencije Siemens Sinamics S-120 sa upravljačkom jedinicom CU310 DP, povezanih industrijskom komunikacijskom mrežom. Korišteni su i programski paketi tvrtke Siemens: Starter i TIA Portal, te je izrađeno vizualno korisničko sučelje (HMI). Nakon proučavanja zadatka te svih mogućnosti konfiguriran je sustav, osmišljen algoritam upravljanja, izrađeno je vizualno sučelje, cijeli je pogon testiran te je snimljen odziv ključnih signala.