Automatizacija sustava za pakiranje pivske ambalaže : diplomski rad - Bumbulović, Vid (V. Bumbulović, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Na početku rada su u dva manja poglavlja opisani razlozi za ostvarenjem automatskog sustava te opisan fizički sustav. Glavni dio rada se odnosi na postupak izrade PLC programskog koda te HMI korisničkog sučelja namijenjenih za automatsko pakiranje pivskih bačvi. Cjelokupan rad je izveden unutar Siemensovog programa TIA portal. Objašnjena je kompletna programska struktura te logika izvođenja glavnog programa i njegovih podblokova. U trećem dijelu rada se objašnjava izrada simulacijskog programa. Opisuje se njegovo povezivanje s PLC oznakama unutar TIA-e te pobliže pojašnjava provjera logičke ispravnosti programa. Četvrti dio se odnosi na detaljne upute za korisnike automatskog sustava, odnosno HMI korisničkog sučelja. Opisana su sva stanja koja se prikazuju na korisničkom ekranu, njihova međusobna navigacija te mogućnosti koje korisnik može odabrati u svakom koraku rada sustava. Na kraju je protumačena dinamika i signalizacija cjelokupnog korisničkog sučelja.