Web-aplikacija za usporedbu novih automobila temeljem omjera cijene i vrijednosti : završni rad - Cottiero, Ivan (I. Cottiero, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog rada je izrada aplikacije sa bazom podataka koja sadrži informacije o dostupnim automobilima u prodaji i izvedba napredne pretrage tih podataka. Baza je realizirana tako da omogućava funkcionalnosti koje pojednostavljuju upis podataka o dostupnim automobilima: nasljeđivanje paketa, više opreme na paketu, nekompatibilna oprema i više motora u paketu koji određuju konačnu cijenu. Web-aplikacija ostvarena je u ASP.NET MVC tehnologiji, a za spajanje na bazu korišten je Entity Framework. Tražilica nudi više opcija pretrage. Korisnik određuje koje elemente opreme automobil mora obavezno imati, a koji elementi su mu opcionalni. Ukoliko je potrebno, korisnik može definirati i dodatne filtere: minimalnu i maksimalnu cijenu, vrstu automobila, vrstu motora i broj vrata. Sustav obaveznu opremu i dodatne filtere opremu koristi za filtriranje kroz pakete u bazi podataka, a izbornu opremu i konačnu cijenu koristi za računanje težinske vrijednosti. Ovim projektom realizirana je jezgra aplikacije, no ukoliko bi se trebalo aplikaciju objaviti bilo bi potrebno dodati još bitnih funkcija. Samo neke od njih su: korisnički računi, ograničen pristup bazi, automatizacija popunjavanja baze novim podacima.