Integracija metode za kompresiju slikovnih podataka bez gubitaka u klijentsku aplikaciju sustava razmjene medicinskih slika : završni rad - Breščić, Ante (A. Breščić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Rad se bavi implementacijom Android aplikacije za dohvat, dekodiranje i prikaz medicinskih slika. Aplikacija je sastavni dio MIDOM sustava za daljinsku medicinsku dijagnostiku. Opisana je i implementirana metoda za kompresiju slika bez gubitaka, odnosno njezini dijelovi: predikcijski podmodel, kontekstualni podmodel greške i entropijsko kodiranje greške. Predikcijski model ostvaren je unatrag adaptivnom metodom predviđanja slikovnih elemenata. Također, opisan je princip rada kontekstualnog modeliranja greške važnim za postizanje visokog stupnja kompresije. Objašnjen je način rada entropijskog kodera odnosno dekodera te njegova implementacija u aplikaciji. Entropijski (de)koder izveden je Golomb-Riceovim algoritmom. Na poslijetku je opisan sustav MIDOM i implementacija klijentske aplikacije te uloga aplikacije u sustavu. Nizom slika dočaran je rad i funkcioniranje aplikacije.