Identifikacija višerječnih izraza zasnovana na kombinaciji jezičnih značajki : diplomski rad - Buljan, Maja (M. Buljan, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Višerječni izrazi čine značajan udio vokabulara prirodnoga jezika, no zbog specifičnosti i nepredvidivosti obilježja, iziskuju posebnu pažnju pri razvoju sustava za automatsku identifikaciju izraza u sklopu računalne obrade prirodnog jezika. U sklopu ovoga rada, razvijen je i predstavljen sustav za identifikaciju višerječnih izraza koji iz hrvatskog korpusa tekstova ekstrahira i klasificira potencijalne višerječne izraze kombinacijom statističkih mjera i lingvističkih značajki specifičnih za višerječne izraze. Opisan je izračun vrijednosti značajki, struktura Bayesove mreže za klasifikaciju i rezultati vrednovanja u ovisnosti o određivanju zavisnosti među značajkama.