Analiza i vizualizacija geografskih podataka uz pomoć alata za statističko programiranje : diplomski rad - Brebrić, Marina (M. Brebrić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Oblikovana je i implementirana aplikacija za analizu i vizualizaciju geografskih podataka pomoću alata za statističko programiranje. Aplikacija koristi podatke prikupljene sa stranica Državnog zavoda za statistiku sredinom svibnja i geoprostorne podatke prikupljene sa osm.wno-edv-service.de. Omogućava pregled istog seta podataka kroz više različitih vrsta grafova, gdje je set podataka koji se prikazuje moguće birati iz onih postojećih ili učitati vlastiti. Aplikacija i obrada podataka su u potpunosti izvedeni u programskom jeziku R.