Analogno-digitalno sučelje : završni rad - Čavić, Kristijan (K. Čavić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Koristeći razvojno okruženje Keil uVision, napravljen je program koji inicijalizira brojače vremena, ulaze i izlaze razvojnog sustava te šalje jedan character podatak serijskom vezom. Taj program je prenesen pomoću ST-LINK/V2 do razvojnog sustava STM32F4-Discovery. Razvojni sustav je žičano spojen na USART most koji je spojen na računalo. Time se razvojni sustav spaja na terminal. Modifikacijom početnog programa napravljen je program koji prima vrijednost napona na potenciometru kao digitalnu vrijednost i šalje te podatke na računalo. Taj program je također prenesen na razvojni sustav pomoću ST-LINK/V2. U programskom sustavu MATLAB, napravljena je skripta koja otvara vezu serijsku vezu, prima podatke prenesene USART mostom te ih grafički prikazuje. Pomoću MATLAB GUIDE-a napravljeno je analogno-digitalno sučelje. U sučelje se implementira prethodno napravljena skripta te nekoliko dodatnih funkcija sučelja. Tako napravljeno sučelje može primati podatke od razvojnog sustava STM32F4-Discovery, obraditi ih te ih grafički prikazati u realnom vremenu.