Provjera identiteta tijekom dopunske usluge SIP sjednice : diplomski rad - Mandić, Ivan (I. Mandić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Signalizacijski protokol SIP danas je postao standard za uspostavljanje i kontrolu sjednice unatoč svojim brojnim sigurnosnim propustima i nedostatcima. Iako postoje neki sigurnosni mehanizmi, protokol sam po sebi zbog toga što je baziran na tekstualnom obliku je vanjskom napadaču lako čitljiv. Koristeći alat za snimanje prometa Wireshark pokazali smo razmjenu SIP poruka i njihove sigurnosne nedostatke, kao i neke metode koje smo koristili prilikom simulacije željenih scenarija, poput REGISTER, INVITE, REFER, NOTIFY, BYE itd. Pomoću alata SIPp koji je besplatan alat za generiranje SIP poruka smo analizirali i pokazali osnovne scenarije uspostave poziva i registracije prilikom uspostave poziva. Scenarij prebacivanja poziva simulirali smo u programu za uspostavljanje SIP sjednica 3CX koji nam omogućava postavljanje 3CX poslužitelja i 3CX klijenta. Tu smo snimanjem alatom Wireshark također uvidjeli identične sigurnosne propuste kao sa slanjem poruka pomoću SIPp alata.