Sustav za automatsko optičko očitanje mjernog uređaja realiziran ugradbenim računalom : završni rad - Bralić, Marin (M. Bralić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Sustav za automatsko očitavanje izveden je ugradbenim računalom Raspberry Pi 3 (sa UNIX operacijskim sustavom) i standardnom web kamerom spojenom na USB port računala. Programska potpora sastoji se od ‘bash’ skripte i glavnog programa za očitavanje: Python skripte. Program prolazi kroz nekoliko koraka: okidanje slike i pokretanje programa za očitavanje (‘bash’ skripta), te predobrada, lociranje znamenki i očitavanje znamenki (Python skripta). Sustav periodično okida slike i očitava brojeve te ih ispisuje na terminal. Frekvencija okidanja slike je podesiva. Sustav funkcionira samo za sedam segmentne pokaznika te zahtjeva instaliranu potporu na računalu: Python interpreter i OpenCV biblioteka koja sadrži funkcije za obradu slike.