Usluga strojne provjere pravopisa s podrškom za kontekstnu provjeru teksta : završni rad - Budor, Krešimir (K. Budor, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U završnom radu opisan je postupak izrade aplikacije koja uz strojnu provjeru pravopisa omogućuje kontekstnu provjeru teksta. Prije samog postupka izrade opisane su korištene tehnologije, posebice protokol WebSocket i korišteni programski okvir Socket.io. Također su analizirani nedostaci postojeće usluge provjere pravopisa koja nije funkcionalna u pogledu kontekstne provjere teksta. Naposljetku opisani su rezultati programskog rješenja i dane smjernice za budući rad.