Povezivanje grafičkog sučelja za upravljanje bespilotnom letjelicom s ROS okruženjem : završni rad - Bralić, Ivan (I. Bralić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Predmet obrade završnog rada je bila analiza i upoznavanje s grafičkim korisničkim sučeljem te povezivanje istog sa simulacijom letjelice unutar ROS okruženja. Prvi dio rada posvećen je kratkom opisu modela letjelice i korištenom principu upravljanja. Potom, u glavnom dijelu rada nalazi se opis korisničkog sučelja. Nudi se detaljan opis najvažnijih komponenti sučelja i njihovih funkcionalnosti. Opisuju se također paketi unutar ROS okruženja potrebni za uspješno izvođenje simulacije unutar Gazebo simulatora i povezivanje dijelova cjelokupnog sustava. Naposljetku, opisuju se potrebne inicijalizacije dijelova sustava za njegov uspješan rad.