Sustav za akviziciju i obradu podataka sa senzora pokreta implementiran na ugradbenom računalnom sustavu s Linux operacijskim sustavom : diplomski rad - Bralić, Dajana (D. Bralić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Tema ovog diplomskog rada je bila razviti sklopovsku podršku za implementaciju i testiranje cjelokupnog sustava za akviziciju podataka iz senzora pokreta. Testno okruženje na Linux operacijskom sustavu uključuje akviziciju, vizualni prikaz, spremanje i obradu izvornih podataka. Ključan alat pri radu je bilo je programsko okruženje Qt jer objedinjuje brzinu programskog jezika C++ i grafičko sučelje za vizualni prikaz informacija. Na temelju promatranja podataka koje šalje senzor i algoritma za obradu podataka napravljena je aplikacija za verifikaciju izvođenja fizioterapeutske vježbe i 3D model gibanja senzora. Izrađena je i dokumentacija s uputama za postavljanje i pokretanje sustava i aplikacije.