Sustav za optičko raspoznavanje glazbe : završni rad - Brajdić, Ivona (I. Brajdić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad bavi se raspoznavanjem glazbenih zapisa korištenjem tehnika računalnog vida i obrade slike. Izloženi su principi detekcije glazbenih zapisa te algoritmi segmentacije, klasifikacije te interpretacije istih. Svaki korak u sustavu za optičko raspoznavanje glazbe potkrijepljen je primjerima i dobivenim rezultatima. Osim toga, u radu se spominju i izazovi razvoja ovakvog sustava te se proučava uspješnost dobivenih rezultata i raspravlja se o utjecaju parametara na kvalitetu sustava.