Algoritam za određivanje ukupnog poravnanja dva grafa poravnanja parcijalnog uređaja : završni rad - Bradač, Mislav (M. Bradač, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Poravnanja više slijedova je jedan od temeljnih problema bioinformatike. Za analitično poravnanje dva slijeda već se desecima godina koristi Smith-Waterman obitelj algoritama, no zbog svoje velike prostorne i vremenske složenosti ti algoritmi nisu pogodni za poravnanje većeg broja slijedova. Kao prvi korak poravnanja većeg broja slijedova izgrađuje se graf poravnanja parcijalnog uređaja koristeći modificirani Smith-Waterman algoritam. Tako izgrađen graf pogodan je za daljnu analizu slijedova: generiranje poravnanja većeg broja slijedova te pronalaženja konsenzusa. U ovom radu predstavljen je algoritam za spajanje dva već postojeća grafa poravnanja parcijalnog uređenja koji zbog korištenja već izgrađenog grafa smanjuje broj koraka potrebnih za igradnju većeg grafa.