Alat za upravljanje dockerima : završni rad - Buča, Roko Srđan (R. Buča, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog završnog rada je bio napraviti alat za upravljanje dockerima s grafičkim korisničkim sučeljem. Danas su dockeri brzo rastuća tehnologija. Ipak, još uvijek je glavni način korištenja dockera isključivo preko ljuske operacijskog sustava. Jednostavno grafičko korisničko sučelje omogućuje prosječnom korisniku izbjegavanje učenja sintakse naredbi i interakcije naredbi te umjesto toga može odmah početi koristiti docker na koristan i produktivan način. Korisnicima koji već koriste docker tehnologiju ova aplikacija također ubrzava rad jer olakšava i pojednostavljuje kontrolu nad preslikama i kontejerima uklanjajući potrebu korisnika da mnoge stvari radi ručno, jednu po jednu.