Semantička web-aplikacija za iznajmljivanje smještaja : diplomski rad - Božinović, Marin (M. Božinović, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Korištenjem ontologije za opisivanje podataka omogućava se semantičko rasuđivanje i povezivanje web sadržaja. Rasuđivanje se izvršava zaključivanjem činjenica o podatcima opisanim jezicima RDF, RDFS i OWL. Jedna od primjena semantičkog rasuđivanja je i poboljšanje pretraživanja ponuda smještaja za iznajmljivanje, čime se ovaj rad bavi. Rad opisuje postupak definiranja ontologije, izvođenje SPARQL upita i izradu semantičke web-aplikacije. Kako bi se omogućilo izvođenje semantičkog reasoner-a, razvijena aplikacija koristi poslužitelj Fuseki. Aplikacija je razvijana arhitekturalnim stilom Redux, a korisničko sučelje je razvijeno uz pomoć radnog okvira React.js.