Tehno-ekonomska analiza naprednog fotonaponskog sustava za opskrbu električnom energijom obiteljske kuće : diplomski rad - Božić, Mladen (M. Božić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U radu su predstavljene komponente i tehnologije sustava te je opisan princip rada fotonaponskog sustava. Objašnjeni su neki od temeljnih fizikalnih zakona i principa koji su doveli do široke uporabe navedenih tehnologija. Razmatrana je tehno-ekonomska analiza u uvjetima otočnog rada i rada na mreži obiteljske kuće (točnije bi bilo, vikend kuće) u Slavoniji. Dane su smjernice pri projektiranju takvog sustava, a na kraju su prikazani rezultati na temelju kojih su se donijele odluke o opravdanosti i ekonomičnosti projekta. Također, predstavljen je zakonodavni okvir u Republici Hrvatskoj bez kojeg ovakvi projekti ne bi mogli biti ostvareni.