Sažeta sufiksna polja : završni rad - Božić, Anita (A. Božić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Sažeto sufiksno polje je struktura korištena za sažimanje i indeksiranje teksta, a služi u svrhu lociranja uzoraka u tekstu. Ovakva struktura zauzima manje memorijskog prostora od nekih drugih struktura za indeksiranje (npr. sufiksnog stabla) te nudi zadovoljavajuće vremenske i memorijske performanse. U sklopu ovog završnog rada proučila sam i implementirala metode sažimanja sufiksnog polja: Re-Pair, Delta kodiranje i Elias-Fanovu metodu koje koriste Psi funkciju. Obavila sam analizu tih metoda kompresije uz naglasak na prednosti i nedostatke svake metode. Usporedila sam i analizirala performanse mojih implementacija. Dodatno objašnjavam i postupke dekompresije.