Web aplikacija za interaktivnu vizualizaciju podataka o ponašanju vlasnika električnih vozila : završni rad - Božić, Ana (A. Božić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: „SmartParkingLots“ je Web aplikacija za vizualizaciju podataka iz perspektive vozača vozila i korisnika pametnih električnih parkirališta. Cilj same aplikacije je prolazak kroz osnovne korake dohvata, obrade, spremanja i vizualizacije podataka. Budući da se cijeli problem parkiranja promatra iz perspektive vlasnika vozila, vizualizirani podaci su o zauzetosti parkirnih mjesta te dolaznosti i odlaznosti vozila na parkiralište u pojedinoj regiji Melbournea. Kroz ovaj završni rad bilo je potrebno naučiti kako iz velikog broja podataka vlasnicima električnih vozila prikazati samo one koje su od njegovog interesa. Težište je na interaktivnoj vizualizaciji jer se korisniku daje mogućnost da sam izabere regiju i parametre koje želi vidjeti u grafu te na samom grafu može birati područje svog interesa.