Aplikacija za upravljanje u pametnoj kući na operacijskom sustavu iOS : završni rad - Busak, Josip (J. Busak, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisana je izrada aplikacije za operacijski sustav iOS koja omogućuje interakciju i upravljanje pametnih uređaja u pametnoj kući. Komunikacija s tim uređajima je ostvarena pomoću programskog okvira symbIoTe koji omogućuje interoperabilnost različitih IoT platformi. SymbIoTe jasno definira sigurnosna zaglavlja i tijelo HTTP zahtjeva. Aplikacija je pisana u programskom jeziku Swift.