Analiza algoritama za traženje maksimalnog toka u grafu : završni rad - Bosnar, Lovro (L. Bosnar, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog rada bio je istražiti algoritam traženja maksimalnog toka u grafu, ali s različitim algoritmima traženja puta. Motivacija je bila potpunije upoznavanje maksimalnog toka i algoritama pretraživanja. U prvom dijelu je dana temeljna teorija grafova, objašnjen je specifičan graf – mreža te tok u mreži. U drugom dijelu je objašnjen algoritam za traženje maksimalnog toka. Specifično je obrađen Ford-Fulkersonov algoritam. Konačno u trećem dijelu prikazana je programska implementacija. Objašnjen je način prikaza grafa u računalu. Nakon svih potrebnih definicija analizirana su tri algoritma za traženje puta. Algoritam pretraživanja u širinu, algoritam pretraživanja u dubinu i Dijkstrin algoritam. Algoritmi su opisani matematički, pseudokodom te u dodatku se nalazi programska implementacija. Za svaki od algoritama navedene su iteracije i neke ključne karakteristike.