Aplikacija za validaciju ulaznica ugrađenim fotoaparatom na pametnim telefonima : diplomski rad - Brkić, Žarko (Ž. Brkić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Diplomski rad demistificira kod QR, raspisuje tipove, svojstva i mogućnosti, pokazuje primjer čitanja i razumijevanja koda. Izgrađen je sustav koji prati životni vijek ulaznice. Sačinjen je od četiri komponente: Microsoft SQL SERVER baza podataka, ASP.NET Web API, ASP.MVC web aplikacija i mobilna aplikacija Android. Web API implementira web servise za komunikaciju sa bazom podataka. Pruža podršku Android i web aplikaciji preko sučelja REST. Web aplikacija je administratorsko sučelje koje omogućava upravljanje ulaznicama i korisnicima sustava. Nudi prikaz statistike na osnovu podataka o prodanim ulaznicama. Mobilna aplikacija Android pruža mogućnost prijave svim korisnicima sustava. Omogućava skeniranje koda QR uz pomoć računalnog vida u svrhu prodaje ulaznica i evidentiranja posjeta.