Poslužiteljska aplikacija za upravljanje narudžbama u ugostiteljskom objektu : završni rad - Dalić, Domagoj (D. Dalić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovome radu promatra se i optimizira način posluživanja unutar uslužnih djelatnosti. Temeljem analize problema zaključeno je da Android aplikacija najbolje odgovara zahtjevima. Za izradu same aplikacije koristi se Android Studio okruženje i Genymotion emulator na kojem su izvođena testiranja. Cilj ovog rada izrada je Android aplikacije za upravljanje traženjem usluga u ugostiteljskom objektu. Aplikacija koja je izrađena služi kao serverska aplikacija koja komunicira sa nezavisno razvijenom klijentskom aplikacijom. ServeMe aplikacija preko utičnica (engl. socket-a) prima narudžbe gostiju poslane preko klijentske aplikacije, obrađuje podatke te ih prikazuje osoblju lokala.