Obrada rezultata mjerenja propuštanja zaštitne zgrade nuklearne elektrane : završni rad - Bogatin, Bruno (B. Bogatin, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Tokom 10. mjeseca 2016. provodio se integrirani test curenja na tlaku u slučaju nezgode u NE Krško. Test je proveden u pet faza i prije provođenja bilo je potrebno pripremiti kontejnment na način da se odrede lokakna curenja pomoću lokalnih testova curenja tipa B i C. Za vrijeme provođenja testa mjereni su tlak, temperatura, relativna vlažnost, temperatura kondenzacije i volumni protok. Obrada mjerenih podataka provodila se pomoću tri standardom predviđena postupka da se dobije podatak o curenju kontejnmenta. Rezultati testa zadovoljavaju sve kriterije i pokazuju da je curenje kontejnmentskih puteva ispod propisanih granica. Nakon završetka testa određeni su novi težinski faktori senzora temperature i relativne vlažnosti koji će u budućnosti služiti još boljoj obradi podataka.