Eko-sustav senzora u pametnom gradu : diplomski rad - Bobinac, Jelena (J. Bobinac, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Povećanjem broja stanovništva u gradovima te razvojem informacijskih i komunikacijskih tehnologija sve više dolazi do izražaja razvoj pametnih gradova. U ovom radu izrađen je eko - sustav za mjerenje parametara okoliša u pametnom gradu. Radi se o sustavu za mjerenje fizikalnih parametara koji se preko Interneta prenose i pohranjuju u bazu podataka u oblaku. Ostvarena je komunikacija putem serijske veze te Wi-Fi mreže između mikrokontolera Croduino i računala. Kako bi se ostvarila komunikacija između krajnjeg korisnika i računala korišten je web server s relacijskom bazom podataka te su podaci prikazani putem sučelja u web pregledniku