Softver za vizualnu inspekciju linijskih značajki proizvoda : završni rad - Poljanec, Karlo (K. Poljanec, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U postojeći program razvijen na Fakultetu elektrotehnike i računarstva koji služi za vizualnu inspekciju proizvoda u industriji dodan je novi alat. Alat služi za pronalaženje ruba na proizvodu. Alat je nadogradnja na osnovni alat te je otporniji na šumove i smetnje. Svrha alata je da zajedno s ostalim alatima poput udaljenosti pravca od točke, pravca kroz dvije točke te udaljenost točki odredi linijske značajki proizvoda tj. je li neka linija paralelna s drugom te tako prepozna proizvod kao ispravan ili ne. U svrhu pronalaska dva ruba na jednoj liniji te računanje njihove udaljenosti razvijen je još jedan alat sličan osnovnom.