Optimizacija metode kompresije slika bez gubitaka za platformu Android : diplomski rad - Blažeković, Ivan (I. Blažeković, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu analizirano je vrijeme izvođenja pojedinih metoda za kompresiju slika bez gubitaka temeljenih na tehnikama predviđanja. U postojeću klijentsku aplikaciju integrirana je podrška za slikovne podatke formata DICOM. DICOM (Digital Imaging and COmmunications in Medicine) je najrašireniji i najprihvaćeniji standard za slike u medicini. Za integraciju je korištena vanjska biblioteka Imebra, koja sadrži sve potrebne funkcionalnosti za manipuliranje slikovnim podacima DICOM formata. Nakon početnog proﬁliranja idetiﬁcirano je nekoliko točaka koje su analizirane i na temelju analize postignuta je optimizacija izvođenja. U aplikaciji je integrirana podrška za Android NDK - skup alata koji omogućuje da se dio aplikacije implementira koristeći programske jezike sa direktnim prevođenjem poput C-a ili C++-a. Ispitana je i integrirana je podrška za ARM NEON intrinzike. NEON tehnologija je napredna SIMD(single instruction multiple data)arhitektura za procesore serije ARM Cortex-A. Provedeno je proﬁliranje optimirane i originalne aplikacije nad skupom ispitnih slika te je postignuto ukupno prosječno ubrzanje izvođenja od 3.38 puta.