Raspoređivanje s ograničenjima u okolini nesrodnih strojeva : završni rad - Ćorić, Ivan (I. Ćorić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu definirani su osnovni pojmovi vezani uz raspoređivanje koristeći genetsko programiranje. Izrađen je sustav za raspoređivanje u okolini nesrodnih strojeva koji metodom genetskog programiranja rješava problem raspoređivanja. U takav sustav uključena su ograničenja: ograničenje u redoslijedu izvođenja te ograničenje vremena postavljanja. Konačno, prikazani su postignuti rezultati u odnosu na sustav za raspoređivanje bez ograničenja.