Sustav za predviđanje kretanja vrijednosti kriptovaluta temeljen na neuronskim mrežama : diplomski rad - Biđin, Vedran (V. Biđin, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Predviđanje ponašanja tržišta dionica jedno je od zanimljivijih područja financijske ekonomije. U ovom radu primjenjuju se konvencionalne metode predviđanja kretanja vrijednosti dionica nad domenom kriptovaluta. Spominju se relevantne značajke vezane uz kriptovalute kao i njihovi potencijalni izvori. Arhitektura sustava obuhvaća postupak pripreme podataka i izradu prediktivnog modela. Za predviđanje se koriste povratne neuronske mreže. Analiziraju se rezultati te se govori o mogućim načinima nadogradnje i poboljšanja sustava.