Sustav za upravljanje sadržajem poslovnih web-sjedišta : diplomski rad - Ćoralić, Hajrudin (H. Ćoralić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu analizirana je izgradnja sustava za upravljanje sadržajem poslovnih web-sjedišta. Poslovno web-sjedište sadrži informacije o tvrtki i njenim proizvodima. Posebna pažnja prilikom izrade ovog rada bila je posvećena aplikaciji za uređivanje sadržaja i razvoju kvalitetnog korisničkog sučelja koje će omogućiti jako brz postupak izrade i uređivanja sadržaja sustava. Izgrađeno je ogledno web-sjedište za poduzeće koje se bavi prodajom informatičke opreme i programskih rješenja, koje prikazuje konkretnu upotrebu razvijenog sustava. Sustav je razvijen u tehnologijama ASP.NET MVC i Web API, Entity Framework ORM, Microsoft SQL Server te JavaScript s dodatnim knjižnicama. Klijentska aplikacija za rad sa sadržajem izgrađena je koristeći vlastiti MVC razvojni okvir razvijen u programskom jeziku JavaScript.