Automatizirano testiranje poslovnog procesa : diplomski rad - Borota, Dražen (D. Borota, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Poslovni procesi u poduzećima se obavljaju razmjenama poruka između pripadajućih sustava. Ispravnost rada sustava očituje se u provjeri tih ulazno-izlaznih poruka i redoslijeda (prioriteta) njihovog dolaska. Ukoliko dođe do pogreške, potrebno ju je što prije otkloniti. U tu svrhu je nastala ova aplikacija. Grafičkim sučeljem korisnik definira poslovni proces u vidu testnih koraka s očekivanim XML porukama te pokrene testiranje. Kao rezultat grafički se prikazuje mjesto eventualne pogreške (ili više njih) i tekstualno njezin uzrok. Testni slučajevi i njihovi rezultati spremaju se u bazu podataka te je predviđeno ponoviti testiranje nakon ispravljanja pogrešaka. Moguće je provođenje više testnih slučajeva automatizirano npr. noću.