Baza podataka i Web aplikacija za upravljanje vremenom tijekom studija : završni rad - Biđin, Vedran (V. Biđin, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Izrada web aplikacije podrazumijeva izradu odgovarajuće baze podataka. Baza podataka predočuje se pomoću ER konceptualnog modela. Na osnovi ER modela neposredno se izvodi relacijski model baze podataka. Iz relacijskog modela stvara se stvarna baza podataka, koja se zatim obrnutim inženjerstvom pretvara u model koji koristi Entity Framework. Web aplikacija koristi MVC arhitekturu gdje se odvajaju domene modela, upravljačke logike, i korisničkog sučelja. Uz pomoć Ajax-a ostvaruje se asinkrona komunikacija klijenta i poslužitelja. JavaScript biblioteke omogućuju dodatne funkcionalnosti web aplikacije (grafovi i kalendar).