Baza podataka i web-aplikacija za pregled podataka o knjigama : završni rad - Ćirić, Ivan (I. Ćirić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Tema ovog završnog rada bila je izrada programskog sustava koji implementira portal za knjige čiji se korisnici mogu registrirati te pregledavati podatke o knjigama, autorima, žanrovima, recenzijama itd. Administrator ima mogućnost dodavanja, izmjene i brisanja podataka. Programski sustav se sastoji od baze podataka i web aplikacije. Baza podataka je implementirana korištenjem MySQL sustava za upravljanje relacijskim bazama podataka, dok su za izradu web aplikacije korišteni jezici PHP za komunikaciju s bazom podataka i samu obradu podataka, te HTML i CSS za prikaz podataka. Rad sadrži opis funkcionalnosti i zahtjeva aplikacije, opis modela i implementacije baze podataka te primjere korištenih SQL upita, opis korištenih tehnologija i korisničke upute za rad s aplikacijom.