Obrada toka senzorskih podataka korištenjem platforme Apache Apex : završni rad - Bezjak, Borna (B. Bezjak, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U radu je opisana platforma za obradu velike količine podataka Apache Apex. Prikazana je integracija s platformom Apache Hadoop, osnovni koncepti rada s platformom Apache Apex. Opisan je proces validiranja aplikacije, te kako se platforma Apache Apex nosi s ograničenim resursima i kako se oporavlja od pogrešaka. Uz opis platforme prikazan je proces izrade aplikacije za obradu tokova podataka s temperaturnih senzora. Aplikacija čita zapise iz datoteke i dinamički računa maksimalnu, minimalnu i srednju vrijednost pristiglih podataka. Dobiveni rezultati zapisuju se u pripadne datoteke.