Upravljanje elementima virtualnog sučelja uz kombinaciju uređaja Leap Motion i Oculus Rift : diplomski rad - Bogovac, Goran (G. Bogovac, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Uređaji Leap Motion i Oculus Rift kao par nude mnoštvo mogućnosti u virtualnom svijetu, pa tako i u interakciji s virtualnim sučeljem. Olakšana integracija sklopovlja za Unreal razvojnu okolinu uvelike doprinosi mladim programerima da se upuste u nove tehnologije i istraživanja mogućnosti virtualnog svijeta. Virtualno sučelje polazi od istih principa kao i svako drugo sučelje u interakciji čovjeka i računala te ako se poštuju neki osnovni principi, kvaliteta programske opreme znatno je veća. U ovom radu realizirane su tri vrste upravljanja virtualnim sučeljem: upravljanje objektom, pritisak gumba i detekcija objekta. Sva tri načina upravljanja prikladni su za različite situacije u realizaciji manipulacije virtualnom okolinom.