Vizualno programiranje nad Grafičkim korisničkim sučeljem postojeće aplikacije : završni rad - Bogomolec, Matej (M. Bogomolec, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Vizualno programiranje predstavlja alternativu uobičajenom pisanju programskog koda, najviše zbog jednostavnosti korištenja i učinkovitosti pri stvaranju jednostavnijih aplikacija. Korištenjem postojećih grafičkih sučelja i programskih knjižnica implementirana je knjižnica koja omogućuje stvaranje grafičkog sučelja u kojemu korisnik, tehnikama vizualnog programiranja, oblikuje aplikacije.