Mobilna aplikacija za dijeljenje sadržaja u društvenoj mreži : završni rad - Bešlić, Petar (P. Bešlić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Izgradnja društvene mreže je vrlo zanimljiv izazov, što zbog tehničkih vještina koje su potrebne, što zbog same ideje po kojoj bi se razlikovala i isticala od ostalih društvenih mreža. Razvoj jednog ovakvog projekta zahtijeva znanje iz područja baza podataka, komunikacijskih mreža, programskog inžinjerstva. Izrada poslužitelja, web aplikacije i mobilne aplikacije te njihovo povezivanja u jednu smislenu cjelinu koristeći HTTP protokol i REST načela danas predstavlja osnovu na kojoj se temelji većina aplikacija jer se gotovo sva korisnička interakcija prenijela na mobilne uređaje. A taj trend se i dalje ubrzano razvija.