Konfigurabilni uređaj za ispitivanje ispravnosti višežilnih kabela : završni rad - Berać, Luka (L. Berać, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu razvijen je uređaj koji omogućuje automatizirano testiranje višežilnih kabela. Kabeli se spajaju na dva konektora, po jedan kraj kabela na svaki konektor. Ovisno o tipu kabela koji je opisan u digitalnom obliku, mikrokontroler upravlja sekvencom generiranja pobude na jednom konektoru i promatra odziv s drugog konektora. Dovode se ispitni podražaji i čitaju očekivani odzivi na temelju kojih se mogu detektirati prekidi i nedozvoljeni kratki spojevi. U slučaju da je cijela sekvenca testiranja prošla ispravno, upalit će se signalna LED dioda i o tome obavijestiti korisnik, a ako nije, upalit će se druga LED dioda kako bi korisnik znao da nešto nije u redu. Uređaj je povezan s računalom s kojeg se šalje ispitna konfiguracija, a uređaj vraća rezultate ispitivanja te se oni ispisuju na zaslonu računala.