Sustav za raspoznavanje prometnih znakova : završni rad - Dobrovodski, Matej (M. Dobrovodski, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U radu su opisani popularni pristupi za klasifikaciju objekata s naglaskom na korištenje konvolucijskih neuronskih mreža. Objašnjena je generalna ideja konvolucijskih neuronskih mreža te je opisan postupak izgradnje jedne jednostavne mreže u svrhu raspoznavanja prometnih znakova korištenjem Python biblioteke Keras. Izgrađeni sustav primijenjen je na javno dostupnom skupu slika prometnih znakova GTSRB s relativno visokom točnošću od 95% i više, bez potrage za optimalnim hiperparametrima. Dan je osvrt na cjelokupni sustav, rezultate te opis smjera u kojem bi se razvoj sustava nastavio u svrhu još veće točnosti i primjene u stvarnom svijetu.