Praćenje objekata u videozapisima : završni rad - Ćaćić, Marko (M. Ćaćić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Praćenje objekata u videozapisima je proces detekcije i identifikacije jednog ili više pokretnih objekata u vremenu i važna je primjena računalnog vida. U okviru ovog završnog rada implementirano je praćenje temeljeno na algoritmu mean-shift. Za rad algoritma bilo je potrebno podatke iz videozapisa pretvoriti u algoritmu razumljiv oblik. U tu svrhu izrađen je histogram praćenog objekta te je isti proveden kroz histogram backprojection postupak kojim iz početnog okvira videozapisa nastaje razdioba vjerojatnosti položaja objekta. Algoritam je zatim testiran na videozapisima iz unaprijed pripremljene baze videozapisa te su rezultati testiranja uvršteni u ovaj rad.