Sigurnosni sustav za potporu dijeljenja korisničkih programa u edukacijskom sustavu SynchEduca : završni rad - Benčić, Karlo (K. Benčić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom završnom radu je opisana implementacija sigurnosnog sustava u edukacijskom programu SynchEduca za potporu dijeljenja korisničkih programa kako bi se spremljeni programi od strane jednog korisnika mogli dijeliti između ostalih korisnika aplikacije. Objašnjena su načela oblikovanja i izgradnje sigurnosti Web usluga u raspodijeljenim sustavima s naglaskom na uspostavu sigurne komunikacije između Web preglednika i poslužitelja te oblikovanje dvije vrste autentikacije i nadzora pristupa. Sustav omogućava autentikaciju korisnika primjenom korisničkog imena i zaporke, uspostavu sjednice za korištenje sustava te primjenu nadzora pristupa dijeljenim korisničkim programima. Programsko rješenje je ostvareno primjenom Spring radnog okvira u programskom jeziku Java.