Primjena tehnologije Blockchain u području Interneta stvari : diplomski rad - Benčić, Federico Matteo (F. Benčić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu proučena je Blockchain tehnologija. Objašnjene su razne paradigme stvaranja blokova (blokovi su strukture podataka koji sadržavaju informacije). Različite postojeće implementacije tehnologije su uspored̄ene. Modelirano je rješenje koje omogućava korisnicima da pristupe mreži senzora i aktuatora putem Blockchain tehnologije korištenjem otvorenih rješenja.