Mjerenje disanja i izračunavanje brzine disanja : diplomski rad - Čvoriščec, Tin (T. Čvoriščec, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu, postojećoj razvojnoj pločici dodana je funkcionalnost detekcije i mjerenja signala disanja metodom mjerenja impedancije prsišta i omogućen je prijenos, pohrana i prikaz tog signala zajedno sa signalom EKG-a na računalu. Napravljena je programska podrška za mikrokontroler i njegovu komunikaciju s analogno-digitalnim pretvornikom i računalom. Mjerni lanac je testiran kroz promjenu triju parametara u registrima analogno-digitalnog pretvornika. Osmišljen je i testiran algoritam za detekciju frekvencije disanja i izračun trajanja udisaja i izdisaja zasnovan na detekciji vršnih vrijednosti na mjerenjima provedenim na ispitaniku. Na kraju su prikazani i opisani artefakti uzrokovani pokretima ili refleksima poput govora, gutanja i hodanja.