Algoritmi za testiranje bežičnih senzorskih čvorova : završni rad - Čvoriščec, Tin (T. Čvoriščec, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisan je sustav za umjeravanje razvijen na Zavodu za elektroničke sustave i obradbu informacija. U Matlabu je implemetiran algoritam za izračun kalibracijskih parametara za akcelerometar, žiroskop i magnetometar iz skupa mjerenih podataka koji se dobivaju iz bežičnih senzorskih čvorova novog osobnog zdravstvenog informacijskog mobilnog sustava (NOZIMS). Izrađene su detaljne upute za automatsko umjeravanje tj. postupci koji će se slijediti prije svakog testiranja čvora. Provjerena je ispravnost algoritama i postupaka te je izrađeno korisničko sučelje (GUI) za manualno i automatsko upravljanje testiranjem.