Autorizirana kontrola pristupa pametnom uredu pomoću operacijskog sustava Android : završni rad - Belaj, Boris (B. Belaj, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U sklopu ovog završnog rada napravljena je Android aplikacija Door Opener kao dio većeg sustava za autorizirani pristup uredu koji uključuje pristup RFID karticom i mobilnim aplikacijama za operacijske sustave Android i iOS. Na početku rada opisuje se što su pametne kuće ili uredi te se navodi neke ideje koje je moguće ostvariti Internetom stvari. Kasnije se rad bavi predstavljanjem čitavog implementiranog sustava, a nakon toga detaljnije aplikacijom za Android. Aplikacija se sastoji od triju aktivnosti. Prva i početna aktivnost služi za prijavu korisnika u sustav, a druge dvije mu potom omogućavaju otključavanje ureda i dojavu odlaska iz istog. Svi podaci se bilježe u bazi podataka s poslužiteljske strane.